14 oktober, 19:15, 2 uur en 3 kwartier voordat de verscherpte coronamaatregelen ingaan heeft ROG 3 nog waardevolle punten binnen gesleept, wellicht de laatste voor de komende tijd. De reeds uitgestelde derby werd op de valreep nog ingehaald.

ROG kende een vliegende start. Na kansje van Annet vloog Gerdien haar tegenstander met mach 3 voorbij en stond er binnen 2 minuten 2-0 op het scorebord.

Goed voorbeeld doet volgen want Frederiek herhaalde dit kunstje. Trefzeker als altijd pakte Christiaan een goaltje mee van afstand en kon coach Edwin het scorebord op 4-0 zetten.

Ondertussen leek het alsof de Parabool alvast in quarantaine zat. De ploeg had veel moeite om een duidelijk spelletje op te zetten maar wist toch op 4-1 te komen.

Verdedigend had groen-wit duidelijk de overhand. Dit resulteerde in paar mooie blokjes van Gert-Jan, Frederiek en Roel (helaas werd dit een stip).

De stand werd rustig uitgebouwd naar 8-3 vlak voor de rust door een "fenomenale doorloopbal uit de ruimte met 1 hand door Roel" na een prachtige assist van GJ.

Stand met rust: 9-3. Werk aan de winkel voor de Parabool en zaak om door te bouwen voor ROG.

Een aantal wissels bij de korfballers in het paars hadden reeds voor meer structuur gezorgd en dit vertaalde zich langzaam naar het scorebord. Van 9-3 naar 9-5 in luttele minuten.

Stephan, Ilona en Kathlee werden gebracht om de verse benen van de Parabool te counteren. Het scoreverloop van de 1e helft werd helaas niet meer gehaald maar ROG bleef controle houden en na een aantal fraaie afstandschoten en strafworpen werd de stand beslecht op 13-10.

Een speciale shout out naar Annet: maar liefst 5 verdedigende rebounds in de 2e helft. En uiteraard naar scheidsrechter Gerben, die het fluiten over heeft genomen van de afwezige scheids in verband met ziekte.

Deze wedstrijd gaat misschien de boeken in als allerlaatste korfbalwedstrijd van 2020 en dan is het toch leuk als je wint!