Na het nipte verlies in Reduzum in het najaar in 2018, was het vierde van ROG erop gebrand om te gaan winnen. Met wederom een poule waarin de verschillen klein zijn, speel je eigenlijk elke week om de tweede of zesde plaats van de ranglijst en het blijft dus spannend in de reservde derde klasse.

Het weer wilde echter niet goed meewerken en het duurde een eeuwigheid voordat ROG eindelijk de openingstreffer scoorde. Hier wist Mid Fryslan een antwoord op te geven en de ploegen ging langzaam maar zeker gelijk op. Het valt ROG te prijzen dat zij lange aanvallen draaiden, met vele kansen, alleen de afwerking kon nog iets beter. Gelukkig wisten Rene Woest, Sjoerd en Arina de korf te vinden en met een 4-3 voorsprong gingen de ploegen rustig.

Het hield niet over qua doelpunten, dus de gelegenheidscoaches dreigden met vroeg wisselen wanneer er niet gescoord zou worden. Marieke had dit duidelijk in haar oren geknoopt en scoorde gelijk twee keer. Of het nou aan de harde wind lag, het enorme veld, het late tijdstip van de wedstrijd of de Club van 60 borrel die het grootste deel van het publiek inpikte: het regende niet bepaald doelpunten. Het heeft wel een een kwartier 7-6 gestaan. Wissels mochten niet baten, en de wedstrijd leek vast te lopen op deze stand. Helaas wist Mid Fryslan nog te scoren en waren er flink wat chagrijnige koppen aan de thuiskant. Arina laat zich gelukkig niet gek maken en maakte die oh zo belangrijke 8-7. De verdediging wist deze stand vervolgens met hand en tand te verdedigen en zo won het vierde wederom: twee punten in the pocket!

Op het moment staan de vedettes tweede. Maar volgende week strijden zij weer om die tweede en zesde plaats! #huprog