Afgelopen weekend mocht ROG afreizen naar Balk om daar aan te treden tegen Harich. Voorafgaand werd nog even bij ROG 2 gekeken en kon de lange reis naar Balk beginnen. Auto 2 maakte de reis nog wat langer, door een deel van de Noordoostpolder mee te pakken. De mannelijke navigators hadden namelijk wat haperingen in hun aanwijzingen, waardoor zij bijna in Urk belanden. In Balk stond voor ons een ware topwedstrijd op het programma. Het leek wel korfballeague, tenminste zo serieus nam de scheidsrechter het, want warmlopen langs het veld was absoluut niet toegestaan. Volkomen begrijpelijk want het voor ons erg bekende Mid Fryslân had een hele kluif aan Harich 2 en wist maar met 17 doelpunten verschil te winnen. Gelukkig was de dienstdoend scheidsrechter van onze wedstrijd wat soepeler en mochten wij wat later beginnen, zodat wij toch met een degelijke voorbereiding aan de wedstrijd konden beginnen.

Het doel voor deze wedstrijd was duidelijk, scherp beginnen en vooral blijven gaan. In dat laatste is Harich namelijk erg goed, zij stoppen pas als de lichten in de kantine uitgaan. Harich had tot vandaag nog geen thuiswedstrijd verloren en voordat zij de illussie zouden krijgen dat hun sporthal een hel is voor de tegenstander moest er vandaag worden gewonnen. De opstelling in de thuiswedstrijd beviel ons wel, dus de keuze was snel gemaakt en werd iedereen weer aan dezelfde tegenstander gekoppeld. Marjan was zeer ontevreden over haar rendement van de voorgaande wedstrijd en besloot dat nu maar direct goed te maken door het eerste doelpunt voor ROG op het scorebord te noteren. De inzet aan beide kanten was erg hoog en er werd veelvuldig naar binnen gevlogen, hetgeen ook de nodige kansen opleverde middels strafworpen en uitstartballen. Dat laatste had ROG vooral liever, aangezien het zuiverder was in uitstartballen dan in strafworpen. Met nog 5 minuten te gaan wist Harich weer op gelijke hoogte te komen, maar door de juiste mensen in stelling te brengen wist ROG toch met 2 punten voorsprong de rust in te gaan.

De bespreking in de rust was uitermate kort, hetgeen ook logisch was gezien het spel en de stand, alleen het rendement zou wel wat hoger mogen. Harich kennen wij al langer dan vandaag dus onze doelstelling werd direct na rust duidelijk gemaakt door de voorsprong uit te breiden naar 12-16. Heel langzaam begon ROG steeds verder uit te lopen tot het bij 17-25 tijd was voor de wisselcarrousel. Echtpaar Apperloo-Swiersema mocht hun opwachting maken, waarbij Karin direct liet zien wat zij in huis had. Haar eerste balcontact vloog van grote afstand de korf in, terwijl haar wederhelft al een doorloopbal om de oren had gekregen. Aangezien hem dat later nog eens overkwam besloot zij van een nog grotere afstand er nog maar één in te schieten en toen kwam Rienk ook los. Uiteindelijk scoorden zij er gezamenlijk 3 en kregen zij 3 om de oren, maar dat is puur voor de statistieken. Voor ROG was het doel om de 30 aan te tikken en het was Jacob die met zijn zoveelste doelpunt die eer krijg. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter Abma voor een 21-30 eindstand en werden de 3 ROG-supporters bedankt voor hun aanmoedigen. Vervolgens werd de wedstrijd tot volle tevredenheid van Sophia afgesloten bij de grote gele M.

Komende zaterdag staat V&V 1 of 2 op het programma in de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen, waar wij zeker van plan zijn om de druk op De Parabool te houden.