Voor het vierde van ROG stond op zaterdag 16 februari een belangrijke pot op het programma. Wilde het team namelijk nog enigzins kans maken op promotie naar de reserve tweede klasse, dan moest er gewonnen worden van de huidige nummer 2 en voormalige angstgegners: de Parabool. Het leek een lastige pot te worden. Niet in de laatste plaats omdat de wedstrijd om 10:00 op de planning stond om te beginnen en er geen kopje koffie in velden of wegen te bekennen was in de ACLO. Met duffe oogjes stonden de sterren van vier zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Biede ploegen begonnen keifanatiek aan de wedstrijd. Na de 1-0 van de Parabool wist het eerste aanvalsvak van ROG, na goed uitgespeelde acties, uiteindelijk na enkele minuten de gelijkmaker op het bord te zetten. De paarshemden legden veel druk op de aanvallers, maar de ploeg wist hier rustig mee om te gaan. Het ging niet bepaald soepel, maar de ROGgers pakten na doelpunten van Tom, Sjoerd, Michael en Arina zelfs een voorsprong! Met een 7-9 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Ook na de pauze gingen de ploegen weer fel van start. Aan beide kanten werd veelvuldig gewisseld. De wit-groenhemden werden gedwongen om strak te verdedigen en dit was een aanslag op de fitte lijven van de vedettes. De spelers scoorden dapper door, maar ook de Parabool wist bij te blijven en zelfs langszij te komen tot 14-13. ROG kwam gelukkig weer gelijk tot 14-14 en met nog enkele minuten speeltijd kon dit wel eens de eindstand worden van de wedstrijd. Een goed versierde strafworp zou ROG nog wel eens aan de overwinning kunnen helpen. Maar na het koffie-incident (:toeval of opzet?) bewezen de studentikozen wederom goed te zijn in het spelen van mindgames. Er werd een time-out aangevraagd welke de strafworpnemer Michael toch een klein beetje van zijn stuk bracht. De bal ging mis. Op hoop van zegen werd René Woest er dan maar ingebracht. Vorig jaar bewees hij al eerder tegen de Parabool om met een enkel balcontact het verschil te kunnen maken en coach Jelle poogde deze truc te herhalen. In de laatste 30 seconden kreeg hij daarom de bal toegepassed en korf of geen korf, Woest gooide deze bal omhoog. DOELPUNT! Het in grote getale toegestroomde publiek ging uit zijn dak. Met een 14-15 eindstand was vier het enige ROG team dat wist te winnen op het Zernike complex en hoewel het een zwaar begin van 2019 was, is de ploeg nog steeds in de running voor prrrrrrrromotie!