Zaterdag 9 februari mocht het vierde va ROG weer aantreden tegen de Flamingo's uit Buitenpost. De vorige wedstrijd ging nipt verloren en na het verlies van vorige week was de ploeg niet van plan om punten achter te laten in Buitenpost.

De geel-rode thuisploeg begon echter sterk en wist vanaf afstand gelijk raak te schieten. Hoewel ROG hier vrij snel een doelpunt tegenover zette, schrok de ploeg wel even van de felheid van de Flamingo's. De thuisploeg wist ook een flinke voorsprong neer te zetten voordat de Groningers bijgekomen waren van de schrik en ook bij wisten te scoren. Zwaarbevochten doelpunten van Vera, Rixt, Sjoerd en René (red: Woest) hielden de ploeg enigzins in de running, maar met een 10-4 achterstand moest helaas de kleedkamer worden opgezocht.

De tweede helft verliep iets beter voor de ROGgers. Er werd fel gestreden en de aanvallen van de Buitenposters werden beter afgestopt. René (red: Wild) wist zijn tegenstander flink moe te strijden en wist met een geweldige pass Marieke goed te bedienen, die de doorloopbal uiteraard feilloos afmaakte. De thuisploeg leek bijna overdonderd door de felle aanvallen die ROGgers maar bleven opzetten. De gemiddelde leeftijd van de Flamingo's was nog hoger dan die van de Groningers en de vermoeidheid was allang toegeslagen. De A1 van de thuisploeg zat gelukkig (voor hen, niet voor ROG) op de bank en alle jongelingen die ze maar konden vinden werden het veld ingebracht. Hoewel de ROGgers dapper door bleven strijden was het inbrengen van jong-Buitenpost de genadeslag voor de gasten. Met een 19-13 eindstand moesten zij helaas een terechte winnaar erkennen in de Flamingo's. Volgende week moet de ploeg aantreden tegen de Parabool. Gelukkig al om 10:00, dan hebben een boel stadjers nog niet teveel te doen op een zaterdag. We verwachten daarom een hele volle tribune en beloven ook een flinke korfbalshow weg te geven voor al deze bezoekers. Tot dan!