Zaterdag 18 januari mocht het vierde van ROG aantreden tegen DWA 2. Op het veld was de wedstrijd tegen deze tegenstander een spannende en de vedettes wilden dan ook gaan knallen deze pot.

Daar bleek de eerste minuten echter nog maar weinig van terecht te komen. Al snel keek de ploeg tegen een 3-1 achterstand aan. Het viel het team echter te prijzen dat zij de rust bewaarden, strak bleven verdedigen en zonder te veel flaters wisten aan te vallen. Je zou zeggen: de doelpunten volgen dan vanzelf en dit was inderdaad het geval. Met een legio aan steekpassen, zorgvuldig opgebouwde aanvallen en goede doorloopacties wist vrijwel elke speler een doelpunt te scoren. De achterstand werd binnen 15 minuten omgebogen tot een voorsprong en uiteindelijk zocht de ploeg met een 6-10 voorsprong de kleedkamer op.

Gelukkig wisten de spelers van vier zich niet nogmaals overvallen door de altijd fanatieke DWA'ers, hoewel laatstgenoemde de halve bank het veld in had gewisseld. Verdedigend waren de ROGgers de tegenstander flink aan het frustreren en aanvallend werd er wederom geduldig om de kansen gezocht. Halverwege de tweede helft stond het 6-12 en het verzet van DWA leek gebroken. Deze ploeg geeft alleen nooit op! Zij wisten nog bij te komen tot de 10-14 en het leek even nog spannend te worden in Winsum. Gelukkig wist de aanval de bal lang rond te spelen, wisten René Wildeman en Sjoerd hun strafworpen te verzilveren en de wedstrijd werd beheerst uitgebald. René Woestenenk merkte terecht op dat het fanatisme er niet afspatte in deze pot, maar misschien juist door het hoofd koel te houden riskeerde ROG 4 de overwinning geen moment uit handen te geven.

Volgende week spelen we tegen het derde van de Granaet. Een bekende tegenstander en als ROG mee wil doen om een plekje in de top 3 een must om te winnen! Komt allen!