Het is alweer even geleden, maar de ROG-ertjes herinneren zich de wedstrijd op 11 oktober jl. tegen Regio'72 maar al te goed!

Het was prachtig weer, iedereen had na de ALV goed geslapen, José had er zin in en Stefan was op tijd aanwezig op het veld. Kortom, alle ingrediënten voor een top pot zou je zeggen! Het goede voorbeeld was al laten zien door ROG 2 t/m 4 die allen 2 punten hadden binnengesleept.

De vakken waren wat gewijzigd na de nederlaag tegen Parabool de week ervoor,en met deze nieuwe vakken dacht coach José Berkenbosch dacht het beste uit haar team te kunnen halen. Het team wat tegenover het vlaggenschip stond was Regio ’72 uit Vaassen. Voor de wedstrijd werden uiteraard alle do’s en don’ts tegen de Henkjes en Anita’s van Regio besproken, maar ROG 1 wist ook dat de ze van hun eigen kracht uit moesten gaan.  En dit pakte in de eerste helft goed uit, het team begon met vlot en aantrekkelijk spel waarin Joep en Ingrid de eerste twee doelpunten scoorden. Regio ’73 kon echter goed meekomen en de scores liepen dan ook gelijk op. Voor ROG was het duidelijk dat met name bij de dames ruime mogelijkheden tot kansen lagen waar Ilona en Anja dan ook gretig gebruik van maakten door een doorloopbal en een afstander te scoren, stand 6-4. Met een doorloopbal van Wilko en een afstander van Stefan konden de groene rakkers met 8-5 de rust in.

Tijdens de rust werd er ranja geserveerd tot Anja haar grote teleurstelling. Thee is immers de beste dorstlesser had zij van haar moeder geleerd. Nadat  José iedereen op zijn/haar sterke punten had gewezen gingen de ROG-ertjes weer het veld op. Het zonnetje scheen nog steeds en het publiek was immer enthousiast. Na rust wist Regio ’73 over 2 heren te scoren, waar Wilko, Joep en Anja direct een respons op hadden door drie afstanders te scoren. Dit was een belangrijk moment, het stond 11-7 en winst leek op dat moment voor het grijpen. Maar toch kakten de ROG-ertjes als stukjes plumpudding in elkaar. José bracht daarom ROG-newbie Karin (a.k.a KAAA!) op de plaats van Ingrid in om extra aanvalskracht bij de dames in te brengen. Helaas door domme fouten van ROG werden er 3 stippen door Regio gescoord waardoor het 11-11 gelijk stond. Plumpudding ROG kakte verder in en kon de kracht die zij in de eerste helft liet zien niet meer terugvinden. Dit voelde Regio ook en zij begonnen scherp te schieten. Jacob wist nog met een mooi dansje een belangrijke stip te versieren die Wilko verzilverde. Echter wist Regio ook de laatste 2 doelpunten te scoren waardoor een 14-16 op bord prijkte. De laatste wanhoopsdaad van José bestond uit het inbrengen van Tjerk in de laatste minuut, maar dit bood geen soelaas.

Teleurstelling alom voor ROG. Waar lag het aan, er werd nog lang over nagebabbeld door Marjan en Joep, onder het genot van een patatje en een broodje hamburger. Ingrid had na de wissel geen behoefte aan een Jansje (lees; 10 minuten voor het fluitsignaal vluchten), maar was nadien wel snel verdwenen naar een voetbalwedstrijd. Anja moest voorbereidingen treffen voor de 4mijl, Stefan en Jacob gingen linea recta door naar Duitsland, Jacob om te werken en Stefan omdat hij er weer welkom was. Wilko ging op spokenjacht en Ilona keihard stappen. José ging direct naar bed toe en moest de volgende dag ontwaken zonder haar 'Ja lekker' momentje. Helaas. Maar de ROG-ers zijn vastbesloten om volgende week weer te winnen om José haar zondagochtend genietmomentje weer terug te geven. Komt dat zien, in HiHaHollandscheveld! (PS; omdat dit verslag te laat is verschenen kan ik alvast verklappen dat er daadwerkelijk is gewonnen tegen HHV! Eind goed al goed...)