Op een zonnige Parabool-ROG dag was het om 15:30 uur tijd voor de wedstrijd tussen de eerste teams. Met veel plubiek langs de kant floot scheidsrechter Lars Salomons, (die een prima wedstrijd floot) in voor een belangrijke duel om de bovenste plekken in de 2e klasse B.

De studenten namen snel een 3-0 voorsprong, na deze wake-up call deed ROG wat terug. Door doelpunten van Jacob, Marjan en Joep stond het in no time weer gelijk en ontspon zich een eerste helft waarin ROG de betere partij was maar De Parabool veel veerkracht toonde. Na 3-6 en 5-9 tussenstanden ontbrak het de ploeg van Jose Berkenbosch aan rust om de voorsprong vast te houden. Parabool kwam weer langszij en met name de dame van Ilona en de heer van Wilko toonden hun kwaliteiten tijdens deze inhaalrace. Ilona zorgde er met een mooie doorloopbal voor dat de Roggers toch met een voorsprong aan de thee konden. 9-10

Na de pauze lieten de groen witte krijgers zien getergd te zijn en pakten na 10-10 opnieuw een voorsprong door doelpunten van Ingrid, Wilko en Stefan, 13-10. Parabool bleef zich echter terug vechten en nadat het wederom gelijk werd en de studenten zelfs een voorsprong van drie punten pakten, 17-14, was ROG niet bij machte het tij opnieuw te keren. Anja kwam nog hard in botsing met een heer van Parabool maar kon gelukkig verder spelen. De studenten kregen echter vleugels in de laatste tien minuten van de wedstrijd waardoor er na een uur korfballen een enigszins geflatteerde 22-15 eindstand op het scorebord stond.

Een teleurstellend resultaat en genoeg om over na te denken voor het vlaggenschip, maar twee belangrijke punten voor ROG 2. Na de wedstrijd werd er nog wat nabesproken en daarna gezellig nageborreld met Roggers uit verschillende teams en onze paarse vrienden. Er werden pizza's besteld en een beerpong-toernooi georganiseerd. Het bleef nog lang gezellig en de Rogjeslui konden lekker op het fietsje naar huis ergens Rondom d'Olle Grieze.