Op een zonovergoten 6 oktober was de dag eindelijk daar: de grote Parabool-ROG dag. Alle seniorenteams van ROG mochten de paarse loper trotseren en aantreden tegen de stadsgenoten. Van vele ROG’ers stroomt er nog een restje paars bloed door de aderen, maar dit werd voor vandaag vakkundig afgetapt. ROG 2 kon belangrijke punten binnenslepen en hiermee definitief los komen van de laatste plaats.

Na een snelle 0-1 via een vrije bal genomen door Rienk kwam ROG op een voorsprong, maar hierna had de Parabool het grootste deel van de eerste helft de leiding. Toch liep Parabool niet uit. Beide teams scoorden weinig. ROG kwam terug tot een 5-5 en vlak voor rust kwam ROG op een voorsprong door een goal van Sophia. Met 5-6 zochten beide teams de schaduw op.

Direct na rust scoorde ROG via een doorloopbal van Tjerk de 5-7. Ook hierna bleven de goals erg schaars, maar Parabool wist niet meer dichterbij te komen dan een verschil van 2 goals. Tessa, Karin en Koen werden nog ingebracht om de voorsprong te bewaken. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 10-12.

Volgende week speelt ROG 2 een thuiswedstrijd tegen Drachten 3, wat ook vier punten heeft weten te sprokkelen na vier wedstrijden.