Het nieuwe Vijfde van ROG begon voortvarend aan de competitie. De mix van ex-junioren én vele ervaringsjaren boekte gelijk een overtuigende overwinning bij Ritola (7-15), maar hierna liet verder succes op zich wachten. Verlies in eigen huis van koploper Lemmer en nipt verlies van Hellas (helaas) in Nunsp(l)eet (of all places) volgden. Met een overwinning deze zaterdag tegen Thrianta 2 zou het Vijfde weer vanuit de middenmoot omhoog kunnen kijken, hier was de ploeg dan ook op gebrand.

Na het eerste fluitsignaal van Ruud begonnen Frieda, Ingrid, Joran en Gerben enthousiast aan de aanval. In het andere vak verdedigden Arina, Bente, Thimo en Julian met verve. In de rumoerige openingsfase kwamen beide ploegen niet snel tot scoren. Goede kansen in de aanval werden niet met een goal beloond, maar ondertussen stond de verdediging goed opgesteld en kwam ook Thrianta niet tot scoren.

Met een doorloopbal brak Gerben de ban, waarna goals aan beide kanten langzaam begonnen te vallen. Het bleef echter onrustig breien in de aanval, waar de goede inspanningen van de verdediging beter beloond hadden mogen worden. Arina en Bente steunden elkaar fantastisch, terwijl Thimo er maar ballen tussenuit bleef vissen. Langs de kant werd er geroezemoesd, de supporters vroegen zich af wat Thimo de avond ervoor in hemelsnaam gegeten had... Eet dat vaker, Thimo!

Vlak voor rust maakte Ingrid met een mooie vrije bal de 3-3. De verdediging incasseerde helaas toen nog twee snelle tegengoals, waarmee er onnodig met een 3-5 achterstand de rust in werd gegaan.

Na de thee werd Marc in de aanval ingebracht om met zijn ervaring meer rust en structuur te brengen. Met een raak afstandsschot bracht hij direct wat er van hem gevraagd werd. Maar ook bij Thrianta stond het vizier na rust op scherp, en halverwege de twee helft keek Vijf tegen een achterstand van 4 punten aan. Pinchhitters Ilse en Tom werden ingebracht en dat gaf snel een positieve draai aan het scoreverloop. Een benutte strafworp van Marc bracht nieuwe geest in de ploeg en het Vijfde wist zelfs nog in te lopen tot 9-10. Vlak voor het eindsignaal van Ruud mikte Thrianta er toch nog een afstandsschot in en daarmee werd Vijf geveld. Eindstand: 9-11, wederom een nipt verlies.

Geluiden die hierna klinken uit het ervarenere deel van de ploeg; zie dit als een leerjaar! Voor veel ex-junioren zijn het de eerste serieuze stappen in het senioren korfbal, en dat is nu eenmaal wennen. Aan het spel en aan elkaar. Er zit veel potentie in deze ploeg en we gaan er nog mooie wedstrijden van maken. Volgende week uit tegen Parabool 6, weer een wedstrijd in de middenmoot en nog wel tegen de ploeg van hoofdcoach Ingrids vriend; dit zal wel wat extra vuur brengen.