Zaterdag stond voor het vlaggenschip van ROG de wedstrijd in het verre Enschede tegen DOS WK op het programma. Aanvoerder Wilko had ruim tevoren het schema met de taken e.d. doorgestuurd om de autistjes in het team alvast een duidelijk kader te geven. Helaas hadden Stefan en Marjan hiervan geen besef genomen en men vertrok dan ook op de afgesproken tijd zonder dit olijke duo.

Gedurende de ellenlange rit werd het weer slechter en slechter evenals de humeurtjes. Gelukkig werd tussendoor in Beilen het zonnestraaltje José opgepikt en waren Marjan en Stefan ook weer gelokaliseerd. Zij bleken Duitsland te ontvluchten vanwege het contactverbod dat Stefan heeft gekregen van de oosterburen. En eenmaal aangekomen in het Twentse laand was het feest compleet toen het knuffelige fluweeltje a.k.a. Ingrid met haar trouwe supporters aan kwam huppelen. Elza en Rienk stonden wissel dus het geluk kon niet op.

De eerste helft was echter niet om naar huis te schrijven en José, kordaat als ze is, besloot dat Ingrid en Ilona van vak moesten wisselen. Elza, die net warm en comfortabel zat, moest zich ontdoen van 3 truien en 4 trainingsjassen om haar 2 minuten fame in het eerste te maken. Ze kwam frozen terug. Maar een geniale wissel was het!

Ilona was in haar nieuwe vak de rebound machtig waardoor Jacob, Marjan en Wilko hun kansen optimaal konden benutten. In het andere vak was na een onenigheid tussen Stefan en Anja door Ingrid besloten hoe er gespeeld moest worden waar vervolgens iedereen (zelfs Joep!) aan gehoorzaamde en de kansen werden ook in dat vak volop benut. Hierdoor kwam ROG 1 terug van 7-4 achter naar 7-7 gelijk. Hoppa, de natte hondjes gingen hiermee redelijk tevreden de rust in. Aldaar werden de gebruikelijke oppeppende cliché's besproken, zoals 'Maak ze sloerig in de rakker!' en 'biet 'm in de kuutn!' zat Anja even op de fauteuil-wc met de benen languit en hielden Rienk en Elza zich warm met een kopje thee.

De tweede helft van de wedstrijd werd er strijd vertoond en met name verdedigend hielden de ROG-ers het goed dicht. Een foutje hier en daar zorgde er helaas toch voor dat de Twentse lui toch een voorsprong van 11-8 konden pakken op de Groningers. Maar er werd stug doorgegaan en na 4 belangrijke doelpunten van Ilona en Joep wist ROG een 12-14 voorsprong te pakken. Het publiek wist niet wat hun overkwam, de spanning hield hun warm in het natte weer want na de laatste afstander van Wilko wist Dos WK toch nog twee keer te scoren.

De laatste minuten werden nadien door de toch wat zenuwachtige ROGers matig uitgespeeld zonder kansen tot gevolg. Maar ach, met de ijzersterke verdediging maakte dat niet uit en bleef de winst bij ROG, eindstand 14-15! Coach José was lyrisch: "Nu word je morgen wakker en denk je, he lekker!" De spelers konden dit beamen en gingen zich welverdiend volproppen in de Hoogeveense Mac. En zondag werden ze allemaal wakker met het gevoel van 'Hej moai doan!' Volgende week gelukkig weer dichter bij huis, dan komt Thrianta op bezoek, dus komt dat zien!