Afdrukken

Afgelopen zaterdagmiddag begon als een stralende 2e competitiedag, hier en daar een paar wolkjes, maar bovenal een lekker zonnetje. Dat beeld veranderde helaas rond de klok van 15.15u, toen er grote regenwolken langzaam over Kardinge trokken. Deze verandering zorgde voor de spelers van ROG 1 voor wat spanning, aangezien om 15.30u de tweede wedstrijd van het seizoen tegen TOP 1 uit Vroomshoop op het programma stond. Zouden we het droog houden?

Het antwoord op deze vraag kwam al snel, want vlak na het beginsignaal barstte de hemel open. De spelers van ROG 1, met in de aanval Stefan, Anja, Ilona en Koen op het plekje van afwezige Joep en in de verdediging Wilko, Jacob, Ingrid en Marjan, begonnen vol goede moed. Het in grote getalen schuilende publiek was binnen de kortste keren getuige van het eerste groenwitte doelpunt. Na dat snelle doelpunt stokte de doelpunten productie meteen. Ook de Twentenaren floreerden niet in de regen met een natte bal. Met een stand van 7-5 in het voordeel van de thuisploeg werd het hoognodige dampende bakje thee genuttigd.

Met inmiddels weer een stralend zonnetje prijkend bovenaan de hemel werd de 2e helft ingefloten. Het kopje thee had de spelers uit Vroomshoop meer goed gedaan, binnen de korste keren stond het 7-6. En net als tijdens de eerste helft stokte de doelpuntenmachine bij beide teams direct, echter kon het weer nu niet als excuus worden gebruikt. Gelukkig vond met name het tweede aanvalsvak van de Groningse ploeg wel de korf, waardoor de voorsprong in het Gronings voordeel behouden bleef. Het publiek kon in de tweede helft maar 4 keer juichen. Bij een stand van 11-6 floot de scheidsrechter deze trage pot tot een eind, de punten bleven op Kardingen. Dat we kunnen verdedigen is nu wel gebleken.

Aanstaande zaterdag zullen we in Enschede laten zien dat we ook kunnen scoren!

Categorie: Verslagen