Na een heerlijke voorbereiding mocht ROG 1 tegen Elko dan eindelijk voor het echie! De jaarlijkse feestweek werd in Elim gevierd: het bloemencorso en de muziek zorgen voor een warm welkom. Voor het eerst stond José als coach langs de lijn. Ze was mooi op tijd bij het veld aangekomen. Vol enthousiasme begon de immer positieve coach te speechen ter voorbereiding op de wedstrijd.

Met de nodige dosis spanning, enthousiasme en goede moed, verliet men de kleedkamer. De grasschoenen werden aangetrokken en scheidsrechter Smit floot de wedstrijd in. In de aanval startten Joep, Yme, Anja en Ilona. De verdediging bestond uit captain Wilko, Jacob, Marjan en Ingrid. 

Het welkom-in-Elim-bord met een door ippon geveld persoon had klaarblijkelijk veel indruk gemaakt, want voor we het wisten was de stand 2-0 in ons nadeel. Daarna werd de boel opgescherpt en met doelpunten van Marjan, Wilko, Anja, Jacob en Ingrid stond er in de 17e minuut een 5-7 score op het scorebord. Het ging gelijk op, maar verdedigend gezien waren er te veel gaatjes die niet gedicht werden. De ruststand was dan ook 10-9 in het voordeel van Elko. 

Vol goede moed begon ROG aan de tweede helft van de wedstrijd. Aan beide kanten werd om en om gescoord. Koen werd binnen de lijnen gebracht in het aanvalsvak om daar een frisse wind te laten doen waaien. Anja voelde dit en rende langs haar dame om een doorloopbal te scoren. Niet veel later werd de 14-14 gescoord en was de stand gelijk getrokken. Erop en erover dachten de spelers van ROG! Maar helaas.... Ze konden niet aan de goede kant van de score komen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij 21-18 af. Genoeg verbeterpunten om verder aan te werken. Positieve noot: alle negen veldspelers wisten te scoren.

Volgende week speelt ROG 1 tegen TOP 1 uit Vroomshoop in Groningen. We hopen jullie daar te zien!