Zaterdag 8 september stonden er twee erg verschillende teams tegenover elkaar op Sportpark de Bosk in Harkema. De Harrekieten hadden een wat hogere gemiddelde leeftijd en speelden al tientallen jaren in dezelfde opstelling. De Groningers daarentegen hadden afgelopen donderdag voor het eerst met elkaar getraind en in die training 175 verschillende opstellingen uitgeprobeerd.

Echter de ploegen begon gelijk op, na de 1-0 van Harkema zette ROG vrij snel de 1-1 op het scorebord en er leek nog geen vuiltje aan de lucht. Verdedigend moesten de Groningse ploeg aan de bak, de trukenkast vloog open bij Harkema en het nieuw samengestelde team wist niet te voorkomen dat Harkema met slimme balletjes 7 doelpunten op het scorebord wist te zetten. Met een 7-3 ruststand zochten de ploegen de kleedkamer op.

Gelegenheidscoaches René en Femke gaven de ploeg de nodige aanwijzingen om het spel te verbeteren en vol goede moed zocht ROG het speelveld weer op. Hoewel de spelers lang konden aanvallen en ook de goede kansen pakten, wilden de schoten er gewoon weg niet in. Om de eer te redden wist Han nog een afstander te verzilveren, maar daarmee hield het ook op voor de groen-withemden. Met een 12-4 eindstand werd de wedstrijd afgesloten. Bright side: genoeg leerpunten om aan te werken en de spelers hebben zeker ook goede dingen laten zien, soms is het vooral de afronding die nog verbetering kan gebruiken. Volgende week spelen de vedettes van vier om 17:00 thuis tegen DWA/ARGO, komt allen!