Na een teleurstellende wedstrijd tegen EKC de week ervoor, was ROG 3 erop gebrand om de laatste veldwedstrijd van het seizoen met een winstpartij af te sluiten.

Beide ploegen gingen gemotiveerd los en wisten veel kansen te creëren. Het ontbrak ieder echter aan scherpte, waardoor de wedstrijd langzaam op gang kwam. De verdediging van ROG wist veel ballen er tussen uit te plukken en gaf de aanval daarmee veel kansen. JT wist bijvoorbeeld een doorloopbal succesvol af te ronden en ook Hester wist voorbij haar tegenstander te komen en een doelpunt te scoren.

Oranje Zwart was erg fysiek aan het spelen. De scheidsrechter floot gelukkig strak en bestrafte de vele overtredingen met veelvoud aan strafworpen en vrije ballen. De ploegen gingen tot een 6-6 stand gelijk op, ROG wist nog een flinke voorsprong van 10-6 te pakken, welke Oranje Zwart helaas voor de rust nog terug wist te brengen tot 10-8.

De voorsprong werd gelukkig de tweede helft niet meer uit handen gegeven. De grote inzet van de spelers werd beloond en Oranje Zwart kon het niet meer bijbenen. Via vrijwel alle schijven, maar met name uit de handen van de scherp schietende Sjoerd, wist het derde van ROG nog flink te scoren de laatste 35 minuten van de wedstrijd. Met een 20-15 eindstand wisten zij het seizoen succesvol af te sluiten!

Deze wedstrijd was de laatste voor Fopko en Greetje. Beide gaan volgend jaar genieten van korfballoze zaterdagen. Het derde wil hen hier dan ook heel veel plezier bij wensen.