Het veldseizoen loopt nog niet zo lekker voor de toppers van het derde. Waar in de herfst nog mooie resultaten werden neergezet, wil het in de lente nog niet vlotten.

Zaterdag 12 mei stond Sparta Zwolle op papier als tegenstander. In de herfst werd hier in een spectaculaire wedstrijd teruggekomen van een achterstand. Op deze zomerse zaterdag liep dat helaas net wat anders.

De wedstrijd begon voortvarend. Sparta wist snel een doelpunt te maken en ook ROG wist via JT de 1-1 te maken. Na een kwartier spelen was dit helaas nog steeds de stand. ROG (en ook Sparta Zwolle) vergat zichzelf te belonen, hoewel het team wel kansen had, werden dezen zelden afgemaakt. Gelukkig lukte dit uiteindelijk in de vorm van een mooi versierde strafworp, maar ook Sparta wist hier gelijk een antwoord op te geven. Aanvallen aan beide kanten verliepen vervolgens moeizaam, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en leken last van het warme weer te hebben. Met een doelpunt van René in de laatste minuut wist ROG met een kleine voorsprong (5 tegen 4) de rust in te gaan.

Na de rust leek Sparta zich herpakt te hebben. Zij scoorden vrijwel gelijk en wisten ook strak te verdedigen. Het spelbeeld van ROG veranderde helaas niet, het ietwat statische spel gaf wel kansen voor de ploeg. Hester wist een mooie doorloopbal af te maken en Niene wist haar invulbeurt te belonen met een doelpunt uit een vrije bal en een kleine kans. Sparta trok echter aan het langste eind en wist mede door een meer strijdbare houding de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het werd 10-13 in het voordeel van de gasten. Hopelijk kan het derde zich op 26 mei herpakken en de punten mee naar huis nemen vanuit Emmen bij EKC2000!