Vanwege de kampioenswedstrijd van het eerste van Mid Fryslân, werd op verzoek van Mid Fryslân 5 de wedstrijd tegen ROG op een doordeweeks avond (en in Groningen ipv. Grou) gespeeld.

Na een verlate start, de gasten waar de shirts vergeten, werd er op 20:10 begonnen aan de wedstrijd. Na een doelpunt in de eerste aanval van de thuisploeg (Mid Fryslân), wist Rixt de score gelijk te trekken met een afstandsschot. De twee ploegen gingen de eerste helft gelijk op, beide niet met fantastisch spel, het was duidelijk dat de zenuwen voor het wel of niet behalen van promotie ROG parten speelde. Hester had hier gelukkig niet zo veel last van en na hard werken wist zij een afstandsschot te scoren.

Ook in de tweede helft viel Hester goed aan, kreeg ze strafworp mee na een gemiste doorloopbal, de strafworp werd vervolgens ook gemist, maar afgevangen door Hester, die nogmaals voorbij haar dame wist te komen en dit keer wel de doorloopbal wist af te maken. Het viel Mid Fryslân te prijzen dat zij niet opgaven en de wedstrijd bleef spannend. Het was echter ROG die na 60 minuten de meeste doelpunten wist te scoren (20 tegen 18) en zich volgend jaar ook in de reserve tweede klas in de zaal mag gaan bewijzen.

De promotie werd flink gevierd op de vervolgens vrije zaterdagavond, tot ziens op het veld!