Nadat de ROGgers van het derde team met grote cijfers wisten te winnen in de thuiswedstrijd tegen de Granaet, traden zij afgelopen zaterdag aan in de nieuwe sporthal in Dokkum voor de return. Na een teleurstellend verlies in het vierpuntenduel tegen CSL 4 vorige week keken de Groningers uit naar een wedstrijd met een betere afloop. De Granaet vecht daarentegen nog tegen degradatie en zo waren alle ingrediënten aanwezig voor een spannende wedstrijd.

In het eerste aanvalsvak wisten beide dames erg attent te zijn op de aanvallende acties van de heren, zo wist dit vak vrij snel twee doelpunten te scoren. Het tweede aanvalsvak moest iets langer zoeken, maar wist dankzij een goede rebound lange aanvallen neer te zetten, waar uiteindelijk vrijwel altijd een doelpunt uit voort kwam. Met name Sjoerd wist tegen zijn jeugdclub een aantal mooie treffers van afstand te maken.

Halverwege de eerste helft stond het 4-6 in het voordeel van de Groningers, waarna de doelpunten even stokten. Helaas was dit aan de thuiszijde niet het geval en met vier doelpunten wist de thuisploeg weer terug in de wedstrijd te komen. Een trefzekere vrije bal van Michaël en een goed afgemaakte doorloopbal van JT trok de score weer gelijk en het leek erop dat de ploegen zouden gaan rusten met een 8-8 tussenstand. Niene en Rixt vulden echter gelukkig meteen de twee posities onder de korf in voor beide heren toen de bal het vak in kwam. Zo wisten zij de beide heren uit te spelen, waardoor Chris in de laatste seconde van de eerste helft de 8-9 op het scorebord wist te zetten.

Coach Ilona was vrij tevreden over de spelers en gaf aan dat vooral in de afronding mensen zichzelf nog beter konden belonen. Met deze wijze woorden werd de wedstrijd hervat. In de eerste aanval vulden de heren snel de korfposities in om dit keer de dames vrij te spelen. Rixt wist langs haar dame te komen en de strafworp die werd veroorzaakt tijdens het maken van haar doorloopbal werd verzilverd door Niene (: een echte teameffort).

Hoewel het de thuisploeg te prijzen was dat zij de kop niet lieten hangen, wist ROG deze voorsprong de gehele wedstrijd te behouden. De Dokkumers wisten zeker nog een aantal keer te scoren, maar na elk tegendoelpunt wist ROG met lange aanvallen en concentratie (aldus Michaël: Power en Focus) hier een doelpunt tegenover te zetten. Hester reageerde scherp op het instappen van haar tegenstander, waardoor zij een omdraaibal wist te scoren en Niene scoorde twee belangrijke vrije ballen. Wissels René –Topfit- Woest en Greetje werden nog ingezet om ROG van de overwinning te verzekeren. Dit lukte en met een 14-17 eindstand wist ROG net als de vorige wedstrijd als terechte winnaar van het veld af te gaan.

Volgende week kun je voordat je de kroeg ingaat het derde om 21:15 aanmoedigen tegen de Parabool 5 in De Wijert. Tot dan!