Zaterdag 16 december stond de laatste wedstrijd van 2017 op het programma voor het derde van ROG. Ditmaal tegen Wez handich/DOW, de club die o.a. ROG toppers Hester en Tjerk heeft opgeleid.

Hoewel deze wedstrijd de nummer 1 (ROG) tegen de nummer laatst (WH/DOW) betrof, begon de wedstrijd stroef voor de bezoekers uit Groningen. WH/DOW wist snel een afstandsschot te verzilveren, en met fanatiek uitverdedigen en met aanvallen die vol beweging, en ook ietwat chaotisch waren, moest ROG 3 flink aan de bak.

Fopko wist na enkele minuten de score gelijk te trekken, en via een doorloopbal van René en een afstander van Niene nadat de dames in dat vak hun tegenstanders wisten uit te spelen werd het vrij snel 1-3. Wederom waren het Fopko en René die vervolgens de score uit wisten te breiden. Verdedigend kwam ROG niet echt in de problemen, op een paar lucky shots en strafworpen na, schoot de thuisploeg niet bijzonder scherp. JT en Rixt wisten de 5-10 op het scorebord te zetten, waarna René met een afstandschot en Michaël met twee vrije ballen een 5-13 stand op het scorebord wisten te zetten.

Dit is niet de eerste keer dat ROG een tweede helft startte met een 5-13 ruststand. De laatste keer was immers in de eerste wedstrijd dit zaalseizoen, toen het derde zich liet bestelen van twee hele dure punten. De ploeg begon daarom fanatiek aan de volgende helft, wat snel resulteerde in twee doelpunten. Sjoerd verving Michaël die met een zere poot op de bank achter bleef na de eerste helft en met een snelle actie wist hij gelijk te scoren.

WH/DOW kwam de tweede helft nog weinig voor in het spelbeeld. Het was vooral ROG zelf aan te rekenen dat het de ploeg niet lukte om op hun felbegeerde 30 doelpunten te komen. Hoewel beide vakken hard werkten en nog de nodige doelpunten wisten te scoren, kwam de ploeg niet verder dan een 7-23 eindstand. Een prima resultaat voor het derde in Groningen, dat zich heel 2017 nog weihnachtmeister mag noemen.