Nadat vorig speelweekend Parabool 3 was verslagen met 13-17 was dit weekend Harich 2 de (welbekende) tegenstander. De wedstrijd op het veld werd nog met 19-11 gewonnen. 9 december stond in het teken van de ROG-dag en in een goed gevulde en versierde sporthal begon ROG 2 de wedstrijd.

Aanvoerder Tessa dwaalde rond in de Efteling en Elza werd uitgeleend aan het eerste team, waardoor het tweede niet compleet was. Gelukkig was Margriet herstelt van haar enkelblessure en scoorde de eerste van de wedstrijd door een vrije bal. Samen met haar vakgenoten Zöe, Jelle en Dieko was het in de eerste minuten van de wedstrijd zoeken waar de beste kansen lagen en duurde een tweede goal even. Gelukkig verdedigde het andere vak met Annet, Sophia, Erwin en Edwin de wedstrijd sterk en gaf het andere vak de tijd.

Andersom ging dit in het begin minder goed. Harich kon na twee aanvallen de 2-2 op het scorebord zetten. ROG bleef gedurende de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar verzuimde in de eerste helft uit te lopen. Na twee goals van Erwin kwam de stand toch op 8-4, maar Harich wist voor de rust nog terug te komen tot 9-6.

Vlak na rust kwam Harich op 9-7 door een doorloopbal. Hierna viel verstapte Dieko zich en moest het veld verlaten. Ondanks het gebrek aan warmlopen scoorde Dieko’s vervanger Robert koelbloedig zijn eerste twee kansen. Doordat hierna de gehele reservebank hierna warm mocht lopen is een deel van de scoreverloop onbekend. Het leek wel of dit voor de acht basisspelers het moment was om wakker te worden en los te gaan, niemand wil immers gewisseld worden.

De eerstvolgende genoteerde stand is 15-8. ROG bleef verder uitlopen. Yme, nieuwe sterspeler van het tweede afkomstig van Lintjo, maakte zijn debuut en deed dit keurig. Het lukte helaas net niet om gelijk in zijn eerste invalbeurt een goal te maken, hoewel hij verschillende keren erg dichtbij was.

Via Sophia en Annet kwam de stand op 19-9. Harich kende nog een sterke paar minuten maar dit was niet meer genoeg. De wedstrijd eindigde in 21-14. ROG 2 blijft ongeslagen en staat op kop! Volgende week staat de wedstrijd tegen Mid-Fryslân 4 op het programma, het team dat momenteel vijfde staat in de reserve 2e klasse.