Na de deceptie in Stiens de week ervoor, was het derde van ROG erop gebrand om de wedstrijd tegen de Granaet 3 te winnen. Net als de week er voor ging ROG 3 voortvarend van start.

Hoewel de Granaet de 1-0 voorsprong wist te pakken, maakte ROG vrij snel gelijk. Beide ploegen gingen hard tegen hard, wat resulteerde in een legio aan vrije ballen en strafworpen. Beide ploegen wisten hier doelpunten uit te slepen. Zowel de dames als de heren van ROG wisten echter ook een variatie van afstandsschoten, doorloopballen en kleine kansen te scoren. Met een 13-6 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op. 

Het praatje in de rust was wederom kort, coach Ilona wilde vooral benadrukken dat beide vakken scherp moesten blijven in de verdediging en om vooral de goede kansen te nemen en af te maken in de aanval. En ‘om niet te kijken alsof we achter stonden.’ Omdat het team in de vorige wedstrijd ook een grote voorsprong in de rust had, was iedereen nog steeds erg gefocust op de tweede dertig minuten van de wedstrijd en wilde niemand op de feiten vooruit lopen. 

De ROGgers wisten deze wedstrijd echter de voorsprong vast te houden. Wederom werd over alle flanken gescoord. De Granaet gaf niet op en beide ploegen moesten hard aan de bak. Hoewel de gasten uit Dokkum nog een achttal doelpunten wist te forceren, gaf ROG hun voorsprong niet meer uit handen. Christiaan en Greetje kwamen het veld nog in om de overwinning veilig te stellen en dit lukte. Met een 23-15 overwinning stapten de spelers van het derde van het veld. Volgende week spelen zij tegen de koplopers, het vijfde van de Parabool. Deze wedstrijd is om 10.00 in de ACLO, een leuke besteding voor je zaterdagochtend!