ROG vier mocht de laatste veldwedstrijd van het herfstseizoen aantreden voor de return tegen Harkema 2. Na de uitwedstrijd in Harkema werd geconcludeerd: "we pakken ze thuis," en dit was dan ook de instelling waarmee de spelers op het veld stonden. Meest fanatieke spelers waren toch wel Arina en Tom, die na zelf al een wedstrijd hebben gespeeld (en hierbij een lekkere koude douche mochten ontvangen) ook nog topfit klaarstonden voor de wedstrijd van het vierde.

ROG 1 mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Hollandscheveld om daar tegen het lokale HHV aan te treden. De grasschoenen werden weer opgezocht en de laatste kleiresten uit Elim werden er nog even afgeboend, alvorens een ieder ze in de tas stopte. Na het nodige ge-app over wie er nu kon rijden en wie voorafgaand of na afloop van de wedstrijd welke kant opvloog, kwamen er uiteindelijk toch 10 spelers en een coach op het korfbalveld aan.

Het is alweer even geleden, maar de ROG-ertjes herinneren zich de wedstrijd op 11 oktober jl. tegen Regio'72 maar al te goed!

Het was prachtig weer, iedereen had na de ALV goed geslapen, José had er zin in en Stefan was op tijd aanwezig op het veld. Kortom, alle ingrediënten voor een top pot zou je zeggen! Het goede voorbeeld was al laten zien door ROG 2 t/m 4 die allen 2 punten hadden binnengesleept.

Na een gelijkspel en twee overwinningen stond de laatste uitwedstrijd op het programma voor ROG 4. Op gras dit keer, tegen de Walden 5.

Na knappe overwinningen op Hoogkerk 2 en Parabool 2 was het afgelopen zaterdag de beurt aan Drachten 3. Zij hadden tot dusver ook 4 punten bij elkaar gesprokkeld en was het een belangrijke pot om (voorlopig) los te komen van de onderste regionen en meer een steady middenmoter te kunnen worden.

Het was een zonnige 13 oktober en de zonnetjes van ROG 4 (met name Femke, die stapelgek is op wedstrijden om 11:00) mochten weer het veld betreden! Na een excellente warming up en een inspirerende voorbespreking traden de vedettes aan tegen het tweede van het altijd lastige Invicta 2.

Op een zonnige Parabool-ROG dag was het om 15:30 uur tijd voor de wedstrijd tussen de eerste teams. Met veel plubiek langs de kant floot scheidsrechter Lars Salomons, (die een prima wedstrijd floot) in voor een belangrijke duel om de bovenste plekken in de 2e klasse B.

Op een zonovergoten 6 oktober was de dag eindelijk daar: de grote Parabool-ROG dag. Alle seniorenteams van ROG mochten de paarse loper trotseren en aantreden tegen de stadsgenoten. Van vele ROG’ers stroomt er nog een restje paars bloed door de aderen, maar dit werd voor vandaag vakkundig afgetapt. ROG 2 kon belangrijke punten binnenslepen en hiermee definitief los komen van de laatste plaats.

Na een weekend met ROG vlogs (what a fééééling), een toeristische route door het Twentse land genomen te hebben (met dank aan Ingrid haar navigeer kunsten) en last but not least ons lekker volproppen bij de McDonalds in Assen omdat die van Hoogeveen vol zit met andere korfbalteams, stond ons afgelopen zaterdag een rustig dagje op Kardinge te wachten.

Het nieuwe Vijfde van ROG begon voortvarend aan de competitie. De mix van ex-junioren én vele ervaringsjaren boekte gelijk een overtuigende overwinning bij Ritola (7-15), maar hierna liet verder succes op zich wachten. Verlies in eigen huis van koploper Lemmer en nipt verlies van Hellas (helaas) in Nunsp(l)eet (of all places) volgden. Met een overwinning deze zaterdag tegen Thrianta 2 zou het Vijfde weer vanuit de middenmoot omhoog kunnen kijken, hier was de ploeg dan ook op gebrand.