ROG 2, uitkomend in de reserve eerste klasse, heeft een lastig jaar voor de boeg. De eerste wedstrijd tegen LDODK 3 werd verloren. Zaterdag 15 september stond de wedstrijd tegen CSL 2 op de planning.

Afgelopen zaterdagmiddag begon als een stralende 2e competitiedag, hier en daar een paar wolkjes, maar bovenal een lekker zonnetje. Dat beeld veranderde helaas rond de klok van 15.15u, toen er grote regenwolken langzaam over Kardinge trokken. Deze verandering zorgde voor de spelers van ROG 1 voor wat spanning, aangezien om 15.30u de tweede wedstrijd van het seizoen tegen TOP 1 uit Vroomshoop op het programma stond. Zouden we het droog houden?

Zaterdag 15 september traden de vedettes van vier aan tegen het tweede van DWA/ARGO. Vorige wedstrijd werd er vrij roemloos verloren van Harkema 2, dus het team was er extra op gebrand om deze wedstrijd meer te laten zien.

Na een heerlijke voorbereiding mocht ROG 1 tegen Elko dan eindelijk voor het echie! De jaarlijkse feestweek werd in Elim gevierd: het bloemencorso en de muziek zorgen voor een warm welkom. Voor het eerst stond José als coach langs de lijn. Ze was mooi op tijd bij het veld aangekomen. Vol enthousiasme begon de immer positieve coach te speechen ter voorbereiding op de wedstrijd.

Zaterdag 8 september stonden er twee erg verschillende teams tegenover elkaar op Sportpark de Bosk in Harkema. De Harrekieten hadden een wat hogere gemiddelde leeftijd en speelden al tientallen jaren in dezelfde opstelling. De Groningers daarentegen hadden afgelopen donderdag voor het eerst met elkaar getraind en in die training 175 verschillende opstellingen uitgeprobeerd.

Na een teleurstellende wedstrijd tegen EKC de week ervoor, was ROG 3 erop gebrand om de laatste veldwedstrijd van het seizoen met een winstpartij af te sluiten.

Het veldseizoen loopt nog niet zo lekker voor de toppers van het derde. Waar in de herfst nog mooie resultaten werden neergezet, wil het in de lente nog niet vlotten.

Vanwege de kampioenswedstrijd van het eerste van Mid Fryslân, werd op verzoek van Mid Fryslân 5 de wedstrijd tegen ROG op een doordeweeks avond (en in Groningen ipv. Grou) gespeeld.

Na het kampioenschap van de A2, winst van de A1 en het eerste en een spannend gelijkspel voor het tweede, mocht het derde de ROG-dag afsluiten. De tegenstander was Wêz Handich-DOW, welke nog in de strijd was om degradatie te ontlopen. ROG 3 daarentegen kan nog promoveren naar de reserve tweede klasse, dus er stonden veel belangen op het spel in Beijum op de zaterdagavond.

Met nog drie wedstrijden te gaan en het kampioenschap in het vizier komt het einde van het seizoen in zicht voor ROG 2. Om de strijd om de eerste plek in eigen hand te houden moet er driemaal gewonnen worden.