Het veldseizoen loopt nog niet zo lekker voor de toppers van het derde. Waar in de herfst nog mooie resultaten werden neergezet, wil het in de lente nog niet vlotten.

Vanwege de kampioenswedstrijd van het eerste van Mid Fryslân, werd op verzoek van Mid Fryslân 5 de wedstrijd tegen ROG op een doordeweeks avond (en in Groningen ipv. Grou) gespeeld.

Na het kampioenschap van de A2, winst van de A1 en het eerste en een spannend gelijkspel voor het tweede, mocht het derde de ROG-dag afsluiten. De tegenstander was Wêz Handich-DOW, welke nog in de strijd was om degradatie te ontlopen. ROG 3 daarentegen kan nog promoveren naar de reserve tweede klasse, dus er stonden veel belangen op het spel in Beijum op de zaterdagavond.

Met nog drie wedstrijden te gaan en het kampioenschap in het vizier komt het einde van het seizoen in zicht voor ROG 2. Om de strijd om de eerste plek in eigen hand te houden moet er driemaal gewonnen worden.

Na de verliespot tegen de Flamingo’s van vorige week, trad ROG 3 de avond van zaterdag 10 februari gemotiveerd aan tegen de Wâlden 5 in de sporthal in Oenkerk. De thuisploeg zit in de degradatiezone, dus ook van hen kon verwacht worden dat zij er vol voor zouden gaan deze wedstrijd.

Zaterdag stond de stadsderby op het programma tegen Parabool 3. Parabool 3 bezit in de reserve tweede klasse een vijfde plek en zijn daarmee zo goed als zeker voor handhaving, maar meer zal er niet in zitten. ROG 2 kan echter nog kampioen worden en staat met één wedstrijd meer gespeeld met één punt voor op de nummer twee. Om dit vol te houden moest er gewonnen worden.

Zaterdag 27 januari stond voor ROG 3 de return tegen Parabool 5 op het programma. Vorige keer werd met grote cijfers gewonnen, maar de Parabool stond keurig op een derde plekje en moest dus zeker niet onderschat worden.

Nadat de ROGgers van het derde team met grote cijfers wisten te winnen in de thuiswedstrijd tegen de Granaet, traden zij afgelopen zaterdag aan in de nieuwe sporthal in Dokkum voor de return. Na een teleurstellend verlies in het vierpuntenduel tegen CSL 4 vorige week keken de Groningers uit naar een wedstrijd met een betere afloop. De Granaet vecht daarentegen nog tegen degradatie en zo waren alle ingrediënten aanwezig voor een spannende wedstrijd.

De competitie is op de helft en met een eerste plek staat ROG 2 er goed voor. Zaterdag 13 januari mocht het tweede team aantreden tegen de hekkensluiter van de competitie, Sparta 2. In de uitwedstrijd werd er met 11-21 gewonnen, waar ROG vooral in de tweede helft het verschil maakte. Coach Mark waarschuwde voorafgaand aan de wedstrijd voor onderschatting.

Na weken van winst was ROG 2 de wedstrijd voor de kerstvakantie de mist in gegaan en verloor met 19-15 van en bij Mid Fryslân 4. Gelukkig voor de spelers hoefden zij ruim anderhalve week niet meer aan korfbal te denken en had iedereen tijd genoeg om die verdriet te verwerken. Edwin plakte hier graag nog even aan vast een koos voor ‘mannenweekend’. Vol goede moed werd er woensdag op wisselend niveau getraind en deze zaterdag begon druppelde iedereen fris en fruitig op tijd de sporthal binnen.