De eerste wedstrijd van 2019 mocht ROG het in sporthal Lewenborg opnemen tegen Harich. Een bekende tegenstander waar de strijd de afgelopen seizoenen meermaals mee is aangegaan. Van voorgaande ontmoetingen is bij menigeen bijgebleven dat Harich altijd volop de strijd aangaat en doorgaat totdat het eerste biertje getapt is. Oftewel een scherp begin zou erg wenselijk zijn en laat dat nu net niet altijd de kracht zijn voor de dieseltjes van ROG 1. Gelukkig was ROG 2 zeer bereidwillig om dit probleem te verhelpen door een prachtige spannende pot neer te zetten in hun derbystrijd tegen koploper Nic 3. Zenuwslopende minuten kropen voorbij, maar uiteindelijk wisten zij met 1 punt verschil de winst keurig binnen te halen. ROG 1 wilde het publiek niet nogmaals zo’n zenuwslopende wedstrijd voorschotelen en in 6 minuten tijd was er even zo vaak gescoord en stond ROG 1 al met 5 -1 voor. Er werd leuk gevarieerd gespeeld en er was vertrouwen. Harich gaf de spelers van ROG alle ruimte om aan te leggen en dat is niet handig, met name Joep maakte daar dankbaar gebruik van. De coach van Harich probeerde zijn team om te peppen “het gaat niet om het slimme spelen” en daar luisterden ze gretig naar, met als gevolg dat Anja en Ingrid meermaals langs hun dames wandelden. Middels een doorloopbal zorgde Anja dan ook voor een 16-9 ruststand.
De opdracht voor de tweede helft was duidelijk, lekker blijven spelen en scoren en gewoon nog 30 minuten knallen. Het was nu echter nu Harich dat uit de startblokken knalde en de achterstand direct verkleinde tot 4 doelpunten, gelukkig was het wederom Anja en Jans die zorgden voor 6 verschil. Met de score van Jans hadden bij een stand van 18-12 alle basisspelers al minimaal 1 keer gescoord.
De scheidsrechter had het vervolgens 20 minuten lang druk met het bijhouden van doelpunten, want deze bleven vallen als rijpe appeltjes. Gelukkig was er nog wel tijd over om bezig te gaan met randzaken, want met 2 coaches coachen tijdens een time-out dat mag absoluut niet, foei Mark.
De doelpuntenmachine van ROG 1 stopte uiteindelijk na 55 minuten korfbal, waardoor Harich de stand nog iets kon verkleinen tot 28-23. Al met al een duidelijke overwinning en volop vertrouwen voor de Berkenboschstijd van 19 januari in Hurdegarijp.

Op 8 december trad het vierde van ROG aan tegen de studenten van stadsgenoot Parabool. Een vereniging vol oude bekenden, maar dit keer een team waar de meeste spelers nog niet tegen hadden gespeeld.

Afgelopen zaterdag 1 december stond zowel de tweede zaalwedstrijd van het seizoen als de heuse ROG-dag op het programma. De allerkleinsten trapten deze dag af met de pietentraining, waarna achtereenvolgend alle teams, op de B1 na, in actie kwamen.

Na een heerlijke voorbereiding op de zaal, waarbij gelijk gespeeld werd tegen Noviomagum 1 en nipt werd verloren van DOS ‘46 3, was de ploeg van Berkenbosch klaar voor de competitie! José had drie prachtregels aangeleverd voor het boekje van Noordenveld:

In de eerste zaalwedstrijd van het prachtige binnenseizoen mocht het vierde aantreden tegen Noordenveld 3 in Roden. In een gewijzigde opstelling ten opzichte van het veld begonnen het team aan de wedstrijd. De spelers traden bijna met trillende beentjes aan, de huiveringwekkende nederlaag tegen Noordenveld 3 van vorig jaar lag nog vers in het geheugen.

ROG vier mocht de laatste veldwedstrijd van het herfstseizoen aantreden voor de return tegen Harkema 2. Na de uitwedstrijd in Harkema werd geconcludeerd: "we pakken ze thuis," en dit was dan ook de instelling waarmee de spelers op het veld stonden. Meest fanatieke spelers waren toch wel Arina en Tom, die na zelf al een wedstrijd hebben gespeeld (en hierbij een lekkere koude douche mochten ontvangen) ook nog topfit klaarstonden voor de wedstrijd van het vierde.

ROG 1 mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Hollandscheveld om daar tegen het lokale HHV aan te treden. De grasschoenen werden weer opgezocht en de laatste kleiresten uit Elim werden er nog even afgeboend, alvorens een ieder ze in de tas stopte. Na het nodige ge-app over wie er nu kon rijden en wie voorafgaand of na afloop van de wedstrijd welke kant opvloog, kwamen er uiteindelijk toch 10 spelers en een coach op het korfbalveld aan.

Het is alweer even geleden, maar de ROG-ertjes herinneren zich de wedstrijd op 11 oktober jl. tegen Regio'72 maar al te goed!

Het was prachtig weer, iedereen had na de ALV goed geslapen, José had er zin in en Stefan was op tijd aanwezig op het veld. Kortom, alle ingrediënten voor een top pot zou je zeggen! Het goede voorbeeld was al laten zien door ROG 2 t/m 4 die allen 2 punten hadden binnengesleept.

Na een gelijkspel en twee overwinningen stond de laatste uitwedstrijd op het programma voor ROG 4. Op gras dit keer, tegen de Walden 5.

Na knappe overwinningen op Hoogkerk 2 en Parabool 2 was het afgelopen zaterdag de beurt aan Drachten 3. Zij hadden tot dusver ook 4 punten bij elkaar gesprokkeld en was het een belangrijke pot om (voorlopig) los te komen van de onderste regionen en meer een steady middenmoter te kunnen worden.