Doordat de coronamaatregelen verder zijn versoepeld mogen we ook weer wedstrijden gaan spelen. Van het KNKV hebben we samengevat de volgende informatie ontvangen over het vervolg van de zaalcompetitie:

Jeugd, Midweek en ROG 5

Alle teams die uitkomen in het breedtekorfbal kunnen hun competitieschema met ingang van deze week weer oppakken. Voor ROG 5 betekent dit dat morgen al gespeeld kan worden. Voor de jeugd staan pas in het weekend van 12 februari weer wedstrijden gepland.

ROG 1 t/m 4

De teams die uitkomen in het wedstrijdkorfbal hebben een nieuw competitieschema gekregen, waarin de oorspronkelijke poules in twee poules van 4 of 3 teams zijn verdeeld. De competitie gaat voor deze teams op 5 februari van start.
De nieuwe indeling en het (voorlopige) competitieschema vind je hier: KNKV/downloads (Excel)

Bij deze halve competitie worden promotie en degradatie bepaald door beslissingswedstrijden. Voor promotie spelen de nummers 1 van beide halve poules een dubbele beslissingswedstrijd tegen elkaar. Voor degradatie spelen de nummers 3 en 4 van beide halve poules kruislings een dubbele beslissingswedstrijd. De beslissingswedstrijden worden gespeeld in de weekenden van 9 en 16 april.

Regels rond wedstrijden

Er mag publiek bij de wedstrijd aanwezig zijn (tot 22.00, met vaste zitplaats en 1,5m afstand) en de kantines zijn open (tot 22.00). Wel moeten we er nog aan denken dat vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig is en dat vanaf 13 jaar mondkapjes verplicht zijn bij verplaatsing in de sporthal en kantine. Zie https://www.knkv.nl/faqcorona/ voor meer informatie.