In de vorige update schreef ik dat we al een tijdje niet meer korfbalden. Nu hebben we er inmiddels wel al een aantal trainingen op zitten. Zo fijn dat het weer kan! Er is veel werk verzet om de trainingen in deze tijd mogelijk te maken en daarvoor wil ik de betrokkenen bedanken. En ook dank aan de trainers en spelers voor hun begrip, voor het navolgen van de nieuwe regels en voor de hulp bij het steeds maar weer schoonmaken van het materiaal. Mooi dat we dit zo met z’n allen oppakken!

De jeugd mocht als eerste van start met trainen. De oudste teams eerst nog op anderhalve meter afstand, maar inmiddels mag alle jeugd weer ‘normaal’ trainen en hoeven zij geen afstand meer te houden. Alle jeugdteams kunnen dus weer partijtjes spelen! Voor de senioren is dat nog even anders; die moeten nog wel afstand van elkaar houden. Gelukkig zijn trainers en spelers creatief genoeg om er toch wat van te maken. Houd op maan- en woensdagen onze Instagram extra goed in de gaten; we plaatsen regelmatig mooie, leuke foto’s op de trainingsavonden. Op de website van het KNKV worden updates geplaatst over de ontwikkelingen betreft het coronavirus en wat dat betekent voor onze mooie sport. Ook worden veelgestelde vragen beantwoord. Dit zijn de links naar de betreffende pagina’s: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates en https://www.knkv.nl/node/21259.

De online activiteiten gaan ondertussen ook nog door. De pubquiz gehost door Mark en René was zo’n succes, dat er inmiddels ook al een tweede quiz is geweest. De AC heeft een spelletjesavond georganiseerd. Ook een groot succes, en wat waren er mooie prijzen te verdienen! Houd de groepsapps in de gaten voor de volgende activiteiten.

Naast de online activiteiten is er voor de jongste jeugd binnenkort een activiteit gewoon lekker op het veld. Het ROG-kamp kon helaas niet doorgaan en daarom heeft het jeugdbestuur iets anders bedacht voor dat weekend. Zaterdag 27 juni is er de Korfbal sportinstuif! Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen zich aanmelden voor een gezellige ochtend spelletjes doen. Helemaal gratis en zelfs nog met een extraatje. Nog niet aangemeld? Doe dit dan snel, want vol is vol. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom! Aanmelden kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het jeugdbestuur is via dit adres ook bereikbaar voor vragen.

Dan even over de Algemene Ledenvergadering (ALV). Wij hebben als bestuur besloten deze te verplaatsen naar september. De belangrijkste reden hiervoor is dat we niet met grote groepen bij elkaar mogen komen. Een andere optie zou zijn om een digitale vergadering te verzorgen. Na overleg tijdens de bestuursvergaderingen is het verplaatsen van de ALV als meest geschikte optie vast gesteld. Dit betekent dus dat we rond september pas weer met de ledenvergadering bijeen komen. We zullen de commissies vragen om wel alvast de jaarverslagen te maken van dit jaar. Deze verslagen en ook het jaarverslag van het bestuur zullen we voor de leden alvast beschikbaar maken via de website. De verslagen zullen rond eind juni online staan.

Inmiddels zijn het bestuur en de commissies al wel bezig met het volgend seizoen. Daar moet natuurlijk ook al over worden nagedacht. De commissies kunnen daar wel wat extra handen bij gebruiken! Binnenkort komt er een overzicht met welke vacatures in welke commissies open komen te staan, maar je kunt nu natuurlijk ook alvast je interesse bekend maken!

Tot zover deze update. Hopelijk zien we elkaar snel en pas intussen alsjeblieft nog steeds goed op jezelf en op elkaar!

Groetjes,

Namens het bestuur c.k.v. ROG