Met nog drie wedstrijden te gaan en het kampioenschap in het vizier komt het einde van het seizoen in zicht voor ROG 2. Om de strijd om de eerste plek in eigen hand te houden moet er driemaal gewonnen worden.

Zaterdag 10 februari was de opponent Harich 2, een geduchte tegenstander die het ROG de afgelopen seizoenen al vaker erg lastig heeft gemaakt. Echter was de thuiswedstrijd ruimschoots gewonnen, dus was ROG 2 voor aanvang favoriet.

Dit maakten ze desondanks niet waar in de eerste helft. Zöe wist door twee knappe acties de stand weer op gelijke hoogte te brengen naar 2-2, maar hierna nam Harich gedurende de hele eerste helft het initiatief en had ROG de grootste moeite om aan te blijven haken. Het zat niet mee, schoten rolden weer uit de korf en een paar mooie combinaties tussen Robert en Edwin vielen mis. Met een 8-4 achterstand zochten beide teams de kleedkamer op.

Hulde voor de speech van Mark en gelegenheidshulpcoach Ilona, want het duurde na de rust maar even voordat ROG de stand op gelijk hoogte wist te brengen en ze volledig terug in de wedstrijd zaten. Goals bleven spaarzaam en geen van beide teams wist uit te lopen. ROG sloeg een klein gaatje naar de 10-12, maar Harich bleef bij.

Sophia kwam in het veld en viel al vrij snel op de grond na een aanvallende actie van haar tegenstander. Zij hield echter sportief de bal vast waardoor er geen doelpunt uit die aanval kwam. ROG speelde de wedstrijd beheerst maar onder grote spanning uit. Wedstrijd één uit de belangrijke reeks van drie werd gewonnen met 14-15.

Komende zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Mid Fryslân komt langs en zij zullen er op gebrand zijn de punten mee te nemen. Komt dat zien! Voorafgaand aan het vlaggenschip, om 14.35 in Sporthal Beijum.