Na de verliespot tegen de Flamingo’s van vorige week, trad ROG 3 de avond van zaterdag 10 februari gemotiveerd aan tegen de Wâlden 5 in de sporthal in Oenkerk. De thuisploeg zit in de degradatiezone, dus ook van hen kon verwacht worden dat zij er vol voor zouden gaan deze wedstrijd.

Vol power en focus begonnen de dames en heren van 3 aan de aanval. Het stond al snel 4-0. De Wâlden wist hier een doelpunt tegenover te zetten, maar ROG ging gestaag door met aanvallen. Er werden weinig fouten gemaakt en met veel concentratie gespeeld. Over alle schijven werd gescoord en met een goede rebound en grote inzet van elke speler in het team, wist het derde vrijwel elke aanval af te sluiten met een doelpunt. De Wâlden wist ook een zestal doelpunten te scoren de eerste helft, maar ROG 3 liet de thuisploeg geen moment in de waan dat er ook maar iets te halen viel vandaag en klapte er volledig overheen. Met een ruststand van 6-19 werd de kleedkamer opgezocht.

Gelegenheidscoach Sjoerd (die vorige week helaas zijn enkel blesseerde), gaf aan zeer tevreden te zijn met het spel. De grote concentratie van alle spelers en de drive om te blijven scoren was fijn om naar te kijken vanaf de bank. Dit dan ook door te zetten was de opgave om in de tweede helft te overwinnen.

Het begin van de tweede helft was lastig, er slopen fouten in de passing, de schoten en de rebound waren niet om over naar huis te schrijven en de Wâlden wist hiervan te profiteren door ook een paar doelpunten te scoren. Tot overmaat van ramp verstapte Fopko zich en met een geblesseerde knie moest hij het veld verlaten. Nog een paar minuten bleef de ploeg onrustig spelen, maar daarna werd de power en focus (de welkbekende slogan van Michaël) hervat.

Met name Woest en Michaël vonden het lastig te missen deze wedstrijd, maar ook alle andere spelers wisten één of meerdere doelpunten op hun naam te schrijven. Greetje werd er nog ingebracht voor Niene en het ene na het andere doelpunt begon te vallen aan de Groningse kant. Nadat het 30e doelpunt er van afstand in werd geschoten, verzuchtte één van de tegenstanders zich: “Ja als jullie zo staan te schieten, daar kunnen wij gewoon niets tegen doen.” Met een uiteindelijke score van 13 tegen 34 zochten de ROGgers de kantine op, op zoek naar een overwinningsbiertje.

Volgende week treft het derde van ROG om 17:05 (na het eerste) Wêz Handich/DOW in de sporthal in Beijum, komt allen!