Zaterdag stond de stadsderby op het programma tegen Parabool 3. Parabool 3 bezit in de reserve tweede klasse een vijfde plek en zijn daarmee zo goed als zeker voor handhaving, maar meer zal er niet in zitten. ROG 2 kan echter nog kampioen worden en staat met één wedstrijd meer gespeeld met één punt voor op de nummer twee. Om dit vol te houden moest er gewonnen worden.

ROG speelde thuis, maar de wedstrijd vond plaats in sporthal De Wijert. Een sporthal die redelijk vergelijkbaar is met sporthal Beijum. De vloer kan een schoonmaakbeurt gebruiken en de geur van bittergarnituur komt je tegemoet wanneer je de kantine betreed. Dieko werd uitgeleend aan het eerste van ROG waardoor Edwin op zijn plek begon en René vanuit het derde op de bank plaats nam. Hier zaten ook Stefan, alleen inzetbaar bij noodgevallen vanwege een voetblessure, Tessa en Zöe.

Het eerste aanvalsvak met daarin Margriet, Annet, Jelle en Yme zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong. Het andere vak met daarin Tirza, Sophia, Robert en Edwin was deze dag vrij ongelukkig (lees dramatisch) in de afronding. De vier basisspelers zorgden in totaal voor drie doelpunten deze zaterdag, elk gemaakt door Edwin vanaf de strafworpstip. Echter waren zij erg zuiver aan het verdedigen, waardoor het andere vak ruimschoots de tijd had om wél te scoren. ROG hield de hele eerste helft de leiding en ging met een 9-5 voorsprong de rust in.

Na de rust kwam Parabool 3 op stoom en kwam terug tot 10-10. Zöe en Tessa kwamen in het veld voor Tirza en Sophia. Daarnaast maakte Robert plaats voor René, die met zijn eerste balcontact direct een doelpunt maakte. Hij haalde die wedstrijd een schotpercentage van 100%. De wedstrijd bleef spannend doordat Parabool aan bleef haken en bijna iedere actie naar binnen op de stip belande. ROG speelde de wedstrijd netjes uit en won uiteindelijk met 19-17.