Na weken van winst was ROG 2 de wedstrijd voor de kerstvakantie de mist in gegaan en verloor met 19-15 van en bij Mid Fryslân 4. Gelukkig voor de spelers hoefden zij ruim anderhalve week niet meer aan korfbal te denken en had iedereen tijd genoeg om die verdriet te verwerken. Edwin plakte hier graag nog even aan vast een koos voor ‘mannenweekend’. Vol goede moed werd er woensdag op wisselend niveau getraind en deze zaterdag begon druppelde iedereen fris en fruitig op tijd de sporthal binnen.

Koploper Drachten/Van der Wiel 4 stond op het programma en voorafgaand aan de wedstrijd werd veel gespeculeerd over de tegenstander. ‘Mocht die lange in jullie vak starten, dan kan je beter met Robert of Sophia vanuit de korf spelen. In het andere vak geldt dat juist voor Margriet’. Er werd geen rekening gehouden met de mogelijkheid dat de speler in kwestie op de bank zou beginnen en dat de geboren rebounders Yme en Stefan dus prima zelf vanuit de korf konden spelen. Of nou ja, rebounders? Samen waren deze allrounders goed voor zeven goals. Hierdoor was Yme bij zijn debuut in de basis direct topscorer van de wedstrijd.

Met Sophia als aanvoerder (aanvoerder 1 Tessa zat op de bank en reserve aanvoerder Zöe was ziek) begon de wedstrijd. Margriet scoorde de eerste goal van de wedstrijd. Dit zou ook haar enige van de middag zijn. Ze was heer en meester onder de korf en pakte ongeveer 90% van de aanvallende én verdedigende rebounds en was wellicht de belangrijkste schakel in haar vak. Ook Tirza begon erg scherp aan de wedstrijd en scoorde de 2-1 en de 3-1. Terug in de verdediging blokte ze de eerste kans van haar tegenstander en was ook die aanval verholpen. In het begin van de wedstrijd liep de stand gelijk op, maar al voor de rust wist ROG uit te lopen en ging met 10-5 de rust in.

Ook in de tweede helft bleef ROG aan de goede kant van de score. Het tweede liep verder uit door goals van Annet, Stefan en Sophia. Om de Drachtenaren echt weg te spelen kwam Tjerk er in voor Jelle en even later Tessa voor Tirza. Bij een stand van 18-15 en met nog één minuut op de klok kwam Dieko in het veld in. Hij wilde erg graag scoren maar de bal bleef helaas net boven zijn hoofd steken en dit zorgde voor een komisch moment voor het publiek. Maar ook zonder goal van Dieko kwam ROG als sterkste uit de strijd en staat weer gedeeld eerste!