Afgelopen zaterdag stond in het teken van ROG – De Granaet, wat begon met ROG 2 tegen De Granaet 2. Later op de dag zouden ROG 1 en 3 nog volgen en proberen de punten binnen te sprokkelen. Op het drassige veld in Dokkum liep ROG 2 snel tegen een 8-4 achterstand aan, maar deze werd na de rust omgekeerd en eindigde de wedstrijd in 11-14 winst.

De wedstrijd begon en nadat Jelle de 1-1 erin had geschoten, liep het qua goals bij ROG stil. De Granaet scoorde daarentegen lekker door en stond op den duur met 1-6 voor. Beide vakken waren aanvallend nog wat zoekend en hoewel er genoeg kansen kwamen vielen ze net niet. Het was het vak met daarin Dieko, Robert, Tirza en Sophia die door een strafworp de eerste goal voor ROG maakten. Het andere vak met Jelle, Erwin, Tessa en Zöe zette het vervolg in en binnen mum van tijd had het tweede de stand rechtgetrokken. Het was Tirza die tweemaal, bij standen van 5-6 en 7-8, de stand gelijk trok. Een mooie doorloopbal van Erwin en een afstander van Jelle zette de stand voor rust al op 10-8.

Na de rust duurde het even voordat de doelpunten weer vielen. Na een goede maar erg vermoeiende aanval die voor de aanvallers wel een uur leek te duren zorgde Robert dat hier een einde aan kwam. Veel tijd om te rusten was er niet want Erwin had de bal al weer onderschept. Het verschil werd 12-8 door een doorloopbal van Sophia. Edwin kwam in het veld voor Dieko en kreeg direct de bal in zijn handen gedrukt toen de scheids floot voor een strafworp. Gelukkig kreeg hij een tweede kans want de eerste ging ruimschoots over. Jelle besliste de wedstrijd door zijn vijfde goal te maken en bracht de stand op 17-12. De wedstrijd eindigde in 19-14.

Jelle 5, Sophia 4, Robert, Tirza, Erwin en Edwin elk 2, Dieko en Tessa 1.