Waar heel Nederland zaterdag afreisde naar Dokkum om Sinterklaas te verwelkomen, ontvluchten de eerste 3 seniorenteams van de plaatselijke KV het stadje om in een echte stad 3 wedstrijden te mogen spelen. De Granaet en ROG zijn inmiddels geen onbekenden meer van elkaar, op het veld werd ook al tegen elkaar gespeeld en die wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel.

Voorafgaand aan de wedstrijd van de twee hoofdmachten streden de reserveteams tegen elkaar en na een flinke achterstand aan het begin van de wedstrijd, wist ROG 2 de wedstrijd uiteindelijk overtuigend te winnen. Wat ROG 2 kan moet ROG 1 ook kunnen zullen de spelers gedacht hebben, want ook ROG 1 zag binnen no time tegen een 0-5 achterstand aan.

Uiteindelijk was het Stefan die het eerste doelpunt voor ROG op het scorebord wist te zetten en verkleinde Elza direct de achterstand tot 2-5 door goed op te letten bij een afvallende bal en deze stoïcijns af te ronden. Zij speelde vandaag op de plek van de afwezige Ingrid, die een poging deed om een week lang zo weinig mogelijk te doen, ergens op een eiland waar het wel lekker warm is.

De spelers van ROG 1 hadden door dat er daadwerkelijk was moest gebeuren en begonnen meer energie in de duels te stoppen, harder te werken en beter te lopen. Het duurde nog een hele poos, maar uiteindelijk was het Ilona die met een magnifieke actie haar dame het bos in stuurde en met een doorloopbal de 10-10 op het scorebord wist te zetten. Dit werd direct weer gevolgd door 3 doelpunten van De Granaet, maar kort voor rust wist Antal gelukkig de achterstand weer te verkleinen.

In de rust was het voor iedereen duidelijker, het rendement moest omhoog en dan was het absoluut mogelijk om de wedstrijd te kantelen. De Granaet weigerde hier echter aan mee te werken en bleef ook fanatiek strijden om toch die punten mee naar Dokkum mee terug te kunnen nemen. De gehele tweede helft bleef ROG De Granaet op het vinkentouw achtervolgen en pas bij de stand van 22-22 was het Nienke, die middels een afstandschot, ROG voor het eerst op voorsprong schoot.

Voor iedereen werd het vervolgens billenknijpen, want beide teams bleven vol voor de overwinning gaan en De Granaet wist voor de zoveelste keer weer op voorsprong te komen. Uiteindelijk was het Wilko die de aanvoerder van De Granaet op het verkeerde been zette en uit een strafworp de teams weer naast elkaar bracht. Er volgende uiteindelijk een zeer spannende slotfase, waarbij beide teams nog meerdere goede kansen kregen om de overwinning naar zich toe te trekken. Beide teams wisten de binnenkant van de korf niet meer te vinden en floot de prima leidende scheidsrechter Vissia af bij een eindstand van 24-24.

Na deze wedstrijd stond nog de wedstrijd tussen de veteranen van ROG en De Granaet op het programma. Zij gaven de selectie een duidelijk voorbeeld hoe je het beste een wedstrijd kan winnen, namelijk door vanaf minuut 1 te domineren en een duidelijke overwinning te boeken.

Komend weekend staat er een lange korfbaldag op het programma. ROG 2 mag op een pupillentijdstip aantreden tegen de studenten, hetgeen een leuke ontmoeting gaat worden, gezien de vele roots die daar liggen van de huidige ROG selectie. ROG 1 mag 's avonds aantreden in Nieuwehorne tegen Udiros.

Doelpuntmakers: Stefan en Wilko elk 5, Anja en Nienke elk 4, Ilona 3, Antal 2 en Elza 1. Een groot deel van deze doelpunten werden mede mogelijk gemaakt door de hardwerkende routinier JP.