Afgelopen zaterdag stond de eerste zaalwedstrijd voor het vlaggenschip van ROG op het programma, tegen Sparta Zevenhuizen 1. Op het veld heeft ROG 1 het uitstekend gedaan, zij zijn tweede in de poule geëindigd. In de zaal speelt het team in de tweede klasse en na een sprankelende voorbereiding in de zaal, waren de spelers klaar voor de eerste zaalwedstrijd van het seizoen.

Zij wisten eerder tegen Sparta Zevenhuizen, een ondertussen bekende tegenstander van ROG, op het toen drassige ROG veld te winnen met 18-14. Deze keer stond de uitwedstrijd in de Rodenburghal in Leek op het programma. Coach Jan Piepers hield een in feite korte maar krachtige voorbespreking waarna de ROG-ers onder toeziend oog van hun vaste supporter (lees: Sophia haar moeder, waarvoor hulde!) het veld bestormden. Nieuwe gezichten bij ROG 1 dit jaar zijn kortekanskoningin Ingrid Rieterk en reboundbeer Antal Boer, die beide al vanaf de start van het seizoen hun plek in ROG 1 hebben verdiend. Zij mogen samen met het olijke Ilona Bosker en Wilko van den Bergs in het vak spelen. Het andere vak bestaat uit aanvoerster Nienke de Kleuver, Anja van den Hengel, Stefan Jans en ‘hij is er gelukkig weer bij hoe kon het ook anders’ JP de Meer.

Het bleek een zeer spannende wedstrijd te worden waarin beide teams veel strijd leverden en de scores gelijk op gingen. De ROG spelers wisten gedurende de wedstrijd slim gebruik te maken van de fouten die Sparta maakte en de daaruit volgende stippen werden uiteraard glansrijk gescoord door Wilko van den Bergs en Stefan Jans. In beide vakken werden veel kansen gecreëerd door ROG en hierdoor wisten vele ROG spelers de bal door de korf te gooien. Toch kon ROG geen ruime voorsprong pakken doordat de afronding van de kansen niet altijd nauwkeurig genoeg gebeurde en met name de heren van Sparta de korf makkelijk wisten te vinden. Twee rake afstandschoten van Ingrid Rietkerk zorgden ervoor dat ROG met twee punten voorsprong (7-9) de kleedkamer in ging. Het kopje thee werd weer jammerlijk gemist, maar de pauzebespreking van Piepers was in principe weer zeer daadkrachtig waar iedereen al ja knikkend naar luisterde. De enige ‘ja maar’ van de altijd kritische Ilona Bosker werd snel in de kiem gesmoord en iedereen was eensgezind: de punten zouden hier gepakt worden!

Direct na de pauze wist Nienke de Kleuver dan ook met een flitsende actie haar dame voorbij te hollen. Sparta bleef echter continu in de nek hijgen van de ROG-ers en wisten weer op 1 punt verschil te komen (10-11). Stefan Jans en JP de Meer speelden voortreffelijk in dienst van de dames, helaas liet de afronding van de vele gecreëerde kansen wederom te wensen over en wisten de Sparta mannen de bal frequent te stelen. Sparta kon hierdoor een voorsprong van 13-12 pakken en dit zelfs uit bouwen naar 3 punten voorsprong (18-15). ROG bleef strijden en wist dit gat gelukkig terug te brengen naar een stand van 20-20, mede doordat Nienke de Kleuver nog twee keer een doorloopbal wist te scoren, evenals Ilona Bosker, die haar dame ook soepel voorbij draafde en de bal knap door de korf gooide.

Helaas was het toch Sparta die uiteindelijk aan het langste eind trok, een heer wist het winnende doelpunt te maken waarna de scheidsrechter de wedstrijd af floot. Enigszins bedremmeld verliet ROG het veld, maar zij wisten nog wel met volle teugen te genieten van de biertjes in de kantine.
Kortom, er is goed gestreden door ROG maar zij hebben de winst onnodig laten liggen. Enfin, volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen! De thuiswedstrijd tegen de Granaet 1 staat op het programma dus u bent allen weer van harte welkom om aan te moedigen!