Na een aantal goede prestaties in de reserve tweede klasse op het veld, mochten de spelers van ROG 3 het afgelopen weekend hun kunsten in de zaal gaan vertonen. In de zaal speelt het sterrenteam van ROG een klasse lager, maar zullen er een boel goede veteranenteams getroffen worden. Zo ook CSL 4.

ROG had werkelijk een spetterend begin aan de wedstrijd. Nadat het aanvalsvak even moest zoeken, wist Femke (terug van weggeweest) na een goed opgezette aanval een uitstartbal af te ronden. Hierna wist Fokpo het zelfde te doen, waarna de ROGgers in een flow terecht kwamen die op het veld zelden zo vroeg in de wedstrijd naar voren wist te komen.

Met hard werken, snelle acties en een hoog baltempo wist het tweede aanvalsvak binnen twee minuten via JT op de 4-0 te komen. Fopko zette daar binnen enkele minuten de 5-0 en de 6-0 tegenover. Pas bij een 7-0 voorsprong wist ook CSL een puntje mee te pakken. De rest van de eerste helft speelde ROG de geel-zwarthemden zowel verdedigend als aanvallend helemaal van de mat. Met een 4-12 voorsprong werd er uiteindelijk gerust.

Waar de bespreking van ROG door gelegenheidscoach Niene positief was en de strekking ‘ga zo door’ had, is dat bij CSL waarschijnlijk toch anders geweest. Bij aanvang van de tweede helft bleken er drie wissels in te komen, die gelijk tegen het eerste verdedigingsvak (die tot nog toe nul doelpunten tegen hadden gekregen) twee wisten te scoren. De flow waar ROG zich de eerste helft in bevonden had, was dit maal bij de tegenstanders aanwezig. Vrijwel elke aanval van de thuisploeg wist de korf te vinden. Binnen no time wist CSL de voorsprong van 8 (!) doelpunten die ROG had uit te wissen.

Hoewel ROG nog dapper streed, Judith en René (ook terug van weggeweest) inbracht en een vijftal doelpunten scoorde, was er niets te beginnen tegen deze tsunami van scherp afgeronde doelpogingen van CSL. De thuisploeg wist maar liefst 16 doelpunten te scoren in de tweede helft en liep met een eindstand van 20-17 als terechte winnaar van het veld. Hoewel het spelbeeld niet slecht was, zullen de spelers van ROG 3 zich nog lang afvragen hoe zij een voorsprong van 8 doelpunten uit handen wisten te geven.

Met een legio aan doelpunten en een snel aantrekkelijk dynamisch spel was het publiek in de sporthal in Stiens de grote winnaar. Gelukkig waren zij vanuit alle hoeken van Friesland gekomen om het derde aan te moedigen. Maar wie weet hadden we nóg meer publiek nodig! Volgende week speelt het derde tegen de Granaet 3, thuis in Beijum om 17:10 na de wedstrijd van het eerste, komt allen!