Zaterdag 9 september stond de eerste uitwedstrijd op het programma en mocht de selectie afreizen naar het geboortedorp van Edwin waar zij mochten aantreden tegen de selectie van V&V. Voorafgaand aan de wedstrijd van ROG 1 liet ROG 2 duidelijk zien hoe er van V&V moest worden gewonnen, zij haalden de winst binnen met een duidelijke 12-28 overwinning.

Afgelopen zaalseizoen mochten V&V en ROG het al tweemaal tegen elkaar opnemen en beide keren was ROG de sterkste. Echter dat was zaal en beide teams hebben wat personele mutaties doorgevoerd, met name V&V heeft behoorlijke ingeleverd aan luchtmacht bij de dames. V&V begon voortvarend aan de wedstrijd door direct uit de eerste aanval te scoren, maar daarna was het overduidelijk ROG die de lakens uitdeelde.

Met 5 scores op rij stond er al een tussenstand van 1-5 op het scorebord en gedurende de hele eerste helft bleef ROG goed spelen, aanvallend kon veelvuldig worden herhaald en verdedigend konden zij V&V dwingen naar veel eenschotsaanvallen. Met afwisselende aanvallen scoorde ROG vrolijk door en al voor het rustsignaal stonden alle spelers op het scoreformulier, waarbij met name Elza opvallend was. Haar eerste 3 schotpogingen waren allemaal raak.

Uiteindelijk kon er met een ruststand van 5-14 de kleedkamers worden opgezocht. In Garijp zijn het blijkbaar nogal zoetekauwen, want de keuze wel of geen suiker in de thee kreeg niemand oftewel iedereen had een heerlijk zoet bakje thee.

De scheidsrechter van dienst had een goede timing, want eenmaal in de kleedkamers barste er een flinke bui los. Na een iets langere rust dan normaliter kon gestart worden met de tweede helft. De gesuikerde thee had V&V goed gedaan, want zij kwamen met een korte opleving en wisten terug te komen tot 11-16. Nienke schoot ROG weer naar een comfortabele voorsprong van 6 punten verschil en dat was de spreekwoordelijke doodsteek voor V&V.

Een enkele speler probeerde nog het nodige te forceren, maar ROG hield het hoofd koel en ging vrolijk door met scoren. Uiteindelijk lukt het hen net niet om de eindstand van ROG 2 te evenaren, maar een eindstand van 12-27 is een meer dan prima resultaat. Komend weekend mag de selectie weer thuis aantreden en dan wel tegen de selectie van KC Harich.