Nadat de ROGgers van het derde team met grote cijfers wisten te winnen in de thuiswedstrijd tegen de Granaet, traden zij afgelopen zaterdag aan in de nieuwe sporthal in Dokkum voor de return. Na een teleurstellend verlies in het vierpuntenduel tegen CSL 4 vorige week keken de Groningers uit naar een wedstrijd met een betere afloop. De Granaet vecht daarentegen nog tegen degradatie en zo waren alle ingrediënten aanwezig voor een spannende wedstrijd.

De competitie is op de helft en met een eerste plek staat ROG 2 er goed voor. Zaterdag 13 januari mocht het tweede team aantreden tegen de hekkensluiter van de competitie, Sparta 2. In de uitwedstrijd werd er met 11-21 gewonnen, waar ROG vooral in de tweede helft het verschil maakte. Coach Mark waarschuwde voorafgaand aan de wedstrijd voor onderschatting.

Na weken van winst was ROG 2 de wedstrijd voor de kerstvakantie de mist in gegaan en verloor met 19-15 van en bij Mid Fryslân 4. Gelukkig voor de spelers hoefden zij ruim anderhalve week niet meer aan korfbal te denken en had iedereen tijd genoeg om die verdriet te verwerken. Edwin plakte hier graag nog even aan vast een koos voor ‘mannenweekend’. Vol goede moed werd er woensdag op wisselend niveau getraind en deze zaterdag begon druppelde iedereen fris en fruitig op tijd de sporthal binnen.

Zaterdag 16 december stond de laatste wedstrijd van 2017 op het programma voor het derde van ROG. Ditmaal tegen Wez handich/DOW, de club die o.a. ROG toppers Hester en Tjerk heeft opgeleid.

Nadat vorig speelweekend Parabool 3 was verslagen met 13-17 was dit weekend Harich 2 de (welbekende) tegenstander. De wedstrijd op het veld werd nog met 19-11 gewonnen. 9 december stond in het teken van de ROG-dag en in een goed gevulde en versierde sporthal begon ROG 2 de wedstrijd.

Het was jullie vast al opgevallen, maar het derde van ROG gaat lekker. Na een valse seizoenstart, waarin het team zich verslikte tegen CSL4, is er in de wedstrijden hierna punt na punt binnen gesleept. 9 december, op de mooiste dag van het jaar (ROG dag) stond de wedstrijd tegen De Walden 5 op de planning, een team die ook goede prestaties neerzet in de reserve derde klasse.

Net als op het veld stond de Parabool op de eerste plaats van de poule van ROG 3. Dat dit het vijfde team was (op het veld speelt het derde tegen Parabool 2) van 'die andere Groninger ploeg' maakte voor de statistieken blijkbaar weinig uit.

Afgelopen zaterdag stond in het teken van ROG – De Granaet, wat begon met ROG 2 tegen De Granaet 2. Later op de dag zouden ROG 1 en 3 nog volgen en proberen de punten binnen te sprokkelen. Op het drassige veld in Dokkum liep ROG 2 snel tegen een 8-4 achterstand aan, maar deze werd na de rust omgekeerd en eindigde de wedstrijd in 11-14 winst.

Waar heel Nederland zaterdag afreisde naar Dokkum om Sinterklaas te verwelkomen, ontvluchten de eerste 3 seniorenteams van de plaatselijke KV het stadje om in een echte stad 3 wedstrijden te mogen spelen. De Granaet en ROG zijn inmiddels geen onbekenden meer van elkaar, op het veld werd ook al tegen elkaar gespeeld en die wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel.

Na de deceptie in Stiens de week ervoor, was het derde van ROG erop gebrand om de wedstrijd tegen de Granaet 3 te winnen. Net als de week er voor ging ROG 3 voortvarend van start.